Skip directly to content

Teerfeest 22 november

Ons teerfeest, het concept veranderde in de loop der jaren wel eens. Van een zondag, naar 2 aparte dagen en de laatste jaren op zaterdagavond.  De opluistering van de mis blijft echter een vaste waarde. Ook dit jaar werd achteraan in de kerk plaats gemaakt voor onze muzikanten en het nodige slagwerk werd aangehaald uit de Concordia. Met een mooie bezetting brachten we enkele ingetogen werken en kleurden we deze herdenkingsmis Ceciliagroen. Afsluiten deden we met een stevige mars.
 
Na de mis was het tijd voor een gezellige avond in onze harmoniezaal. Met een glaasje cava in de hand zocht iedereen een plaatsje aan de gedekte tafels. Een snelle blik op het menukaartje deed alvast het water in de mond komen. Na een digitaal woordje van onze voorzitter, was het tijd om de hongerige magen te stillen en het mag gezegd worden, het was om duimen en vingers af te likken.
Teerfeest staat traditiegetrouw ook voor het uitloten van certificaten en ook de tombola mag niet ontbreken natuurlijk. Zoals elk jaar had de ene al wat meer geluk dan de andere :-)
 
Voor het 3de jaar op rij barste tussen de muzikanten ook de strijd los om “de gouden pupiter”. Wie zou Ludo en Liesbet opvolgen. Lene, Tim en presentator Karel hadden er weer een leuke afvalrace van gemaakt. Na 3 voorrondes kenden we onze finalisten.  Zij namen het tegen elkaar op in een wedstrijdje pupiterplooien. Kristof en Jonas waren het snelst. Na een spannend eindduel, waarbij ook jarige Hanne niet werd vergeten, mocht Jonas zich uitroepen tot koning van het pupiterplooien. De “gouden pupiter” zal dit jaar terug te vinden zijn tussen het slagwerk. Proficiat Jonas en ook een dikke mercie aan Tim, Lene en Karel. 
Tags: