Skip directly to content

Teerfeest 16 november

Zoals de traditie het wil, vieren alle muzikanten rond 22 november feest ter ere van hun patrones Sint-Cecilia. Ook in onze harmonie gaat die naamdag niet onopgemerkt voorbij. Op zaterdag 16 november startten we de avond met het opluisteren van de H. Mis in de SInt-Pieterskerk te Rotselaar. Om de meer dan 60 muzikanten een plaats te geven, moesten heel wat stoelen achteraan in de kerk uit de weg gezet worden. De kerk was goed gevuld met heel wat toehoorders waaronder enkele rijen aanstaande vormelingen. Van filmmuziek over popsong en musical tot mars: het klonk allemaal mooi afgewerkt en indrukwekkend en gaf meteen een klein voorsmaakje van het aankomende sylvesterconcert in dezelfde kerk.
In recordtempo werd na de mis alle slagwerk, pupiters en stoelen weer naar de zaal gebracht en de kerkstoelen weer net als voorheen geplaatst. Rond 19u liep de parochiezaal dan ook stilaan vol. Iedereen vond een plaatsje aan de 3 rijen tafels. Na een kort woordje van het bestuur konden we meteen met het voorgerecht aanvatten. De avond werd daarna volledig "van de jeugd". Tussen de gangen van het diner werd een filmpje vertoond van de afgelopen muziekkamp in de Ardennen. Met een spelletje waarbij 2 groepen zo snel mogelijk voorwerpen uit de zaal moesten halen, werd het muzikale jaar van de harmonie en de jeugd overlopen. Nadien keken we even in de toekomst naar wat er nog aan te komen staat. Ook het "gouden-pupiter"-spel werd gespeeld, maar op een iets andere manier dan vorig jaar: In de eerste ronde was het niet zo gemakkelijk de muziekfragmenten uit onze laatste 4 concerten te herkennen en benoemen. De tweede ronde moesten er wel pupiters geplooid worden. In een "hallo-televisie" filmpje konden we zien wat de gevolgen daarvoor waren voor onze winnaar van vorig jaar, Ludo.
Na het hoofdgerecht werd Dirk in de bloemetjes gezet en was er een uitgebreide bedanking voor voorzitter Jos Wuyts. De 25 voorbije jaren werden overlopen, de jeugd keek zelfs nog wat verder terug en sloot af met enkele interessante grafieken. Er waren cadeautjes van de jeugd en uiteraard van het bestuur. Het grote fotoboek zal vast een mooie herinnering blijven.
Na het dessert sloten we de avond af met de traditionele tombola. Het liep al tegen middernacht. Van dansen kwam niet veel meer in huis, maar an verschillende tafels er werd nog lang nagepraat over deze toffe avond. Niet te missen dus volgend jaar.

Tags: