Skip directly to content

Slagwerk en Trombones op tweede Music@Concordia

Na de eerste geslaagde editie van Music at Concordia (M@C) vorig jaar, vindt binnenkort op 15 maart de tweede editie plaats van dit originele concept. Opnieuw staan zowel de muzikanten van de harmonie Sint-Cecilia centraal. Zowel als een sterk gewaardeerd kennerspubliek alsook als muzikanten op het podium. Dit keer wordt de aandacht gevestigd op de slagwerkers en de trombones. Beiden zijn erop gebrand om hun reputatie van lawaaimakers te ontkrachten.
Het percussie-ensemble van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord bijt de spits af met mooie melodische klanken van de xylofoon en marimba. Ze bewijzen moeiteloos dat slagwerk spelen meer is dan met 2 stokken op een trommel te slaan!
Zij worden afgelost door het Belgisch trombone koor. Zij zijn net terug van de eerste tournee door België naar  aanleiding van hun eerste CD-release en M@C is dan ook bijzonder trots hen te kunnen strikken voor dit optreden. 
Hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld het optreden dat beide ensembles samen brengen. Uit goed ingelichte bron is alles in de maak om er weer een ongelofelijk aangenaam feestje van te maken!
 
Ondertussen werpt het organisatie-comité ook al het hoofd richting najaar. Op 11 oktober staat immers de derde editie al gepland. Het concert kreeg de thema-titel ‘Eigen kweek’ mee. Een groots opgezet entertainment concert met de concertband Antwerpen en solisten uit eigen rang. Het programma wordt stilletjes aan ingevuld en ook in het najaar verwarmt M@C de muzikale harten van de kenners.
 
 
Tags: