Skip directly to content

Slag aan de molen

9/11, uitgerekend op  die dramatische datum die in ons geheugen is gegrift, stonden heel wat muzikanten klaar om hun harmonie te vertegenwoordigen op de jaarlijkse herdenking van de Slag om de molen.
Anno 14-18: lang geleden op het vlak van tijd maar jammer genoeg brandend actueel als extremisme en drang naar macht de kop opsteken.
 
Meedoen aan deze jaarlijkse gebeurtenissen is het minste dat mensen van nu kunnen doen ook al vraagt dit van stappende muzikanten niet te onderschatten inspanningen: op tijd invallen en stoppen, dat allemaal terwijl de noten op je partituur aan het dansen geslagen zijn ..., met diezelfde ogen, al of niet ondersteund door bril of lenzen, kijken of je nog in de “lijn” loopt zonder op je voorganger te trappen, om dan nog te zwijgen van links of rechts, de juiste noot en de juiste maat!!
De oproep naar solidariteit, verstandhouding en begrip alsdusdanig door de verschillende afgevaardigden, met of zonder graad, uitgesproken aan het monument werd zelfs onmiddellijk in de praktijk omgezet door de muzikanten van de KH St Cecilia bij het veranderen van de partituren van slagwerk en dwarsfluiters!
 
Als “ouwegetrouwe” marches spelen samen met een bende jongere muzikanten: perfecte symboliek om te benadrukken dat we eer zullen blijven betonen voor iedereen die voor vrijheid en respect gestreden heeft en nog steeds strijdt. Een dikke pluim voor iedereen die er was en een boeket pluimen voor Karlien en Frederik die bij het spelen van “The last post” zorgden voor een kippenvelmoment In de kerk en aan het momument.  Kortweg: voortdoen zo! 
Tags: