Skip directly to content

Slag aan de molen

Op de 2de zondag van september herdenken we traditiegetrouw de Rotselaarse slachtoffers van WO I tijdens de Slag aan de Molen. Gewapend met hun instrument en marsboek vonden heel wat muzikanten de weg naar het dorp, zodat we met een mooie groep deel konden nemen aan dit jaarlijkse evenement.
Met links beginnen, mooi op 1 lijn blijven met je buren, kleine pasjes aan de binnenkant van de bocht, grote passen aan de buitenkant, ... en natuurlijk ook nog de juiste noten blazen. Met nog enkele laatste tips van onze dirigent in ons achterhoofd marcheerden we, na de bloemenhulde aan de kerk, richting monument. In ons kielzog het 5de Linie Regiment, de schoolkinderen, burgemees-ter en schepenen, Hell on Weels, onze collega's Rotselaars Ware Vrienden en heel wat sympathisanten. Aan het monument volgde een herdenkingsplechtigheid die wij afsloten met de Brabançonne. Hierna trok de stoet terug richting dorp. Na een laatste passage aan het gemeentehuis was het tijd voor een welverdiend drankje.
De reacties achteraf waren zeer positief en ook uit militaire hoek klonken lovende comentaren over onze houding en de manier waarom we deze plechtigheid verzorgden. Een dikke pluim voor alle muzikanten !!
Tags: