Skip directly to content

Rock Werchter 2014

Al meer dan 20 jaar draait onze harmonie op volle toeren tijdens de eerste dagen van juli. Op amper 2 kilometer van onze thuisbasis vindt immers elk eerste weekend van juli één van de grootste festivals ter wereld plaats. Muzikaal hebben we niet veel te zeggen die periode, de repetities liggen dan ook even stil. Heel ander werk deze keer. Een overzichtje:

 
PARKING
De allereerste auto’s die op donderdag toekomen, parkeren op onze B2 en B3 vermits wij de parking het dichtst bij het festivalterrein zijn. Al om 5u ‘s morgens stonden ze -dit jaar bijzonder rustig- te wachten langs de kant van de Provinciebaan. Onze wakkerste medewerkers trokken een oranje fluo vestje aan, namen een signaalplaatje, een tas met tickets en wisselgeld en namen hun plaats op het terrein in, zodat even later de stroom auto’s op kon rijden. In een mum van tijd stond de B3 zijde vol. In de voormiddag werd dan ook al overgestoken naar B2. Daar was het terrein sinds dit jaar een heel stuk kleiner waardoor voor de middag alle plaatsen gevuld waren. Deze eersten blijven meestal het ganse weekend kamperen waardoor er de volgende dagen  slechts enkele lege plaatsjes vrij kwamen. Op maandag was het terrein vrij snel proper. Door een defect aan de hoogtewerker, duurde het tot donderdag eer de laatste lampen van de bomen konden gehaald worden.
 
TAPSTAND
Net zoals vorig jaar waren we de ganse woensdag in de weer met het opbouwen en inrichten van onze tapstand, dit jaar in WK-thema. Uiteraard supporterden we voor de Belgen met de Belgische driekleur. De verkoop van heerlijke koffie, vers geperst appelsiensap, warme) chocomelk, simpel ontbijt (spiegelei met spekjes en toast), en de courante dranken liep even vlot als voorgaande jaren. De laatste wedstrijd van de Rode Duivels keken we vanachter onze tapkranen mee op het gigantische scherm op de festivalweide dat pal voor onze tapstand stond.
 
CREWCAMPING
Na 2 jaren beginnen we ook deze organisatie een beetje te kennen. In de voorbereiding maakten we de parkeervakken voor caravans en mobilhomes klaar en duidden brand– en wandelwegen aan op het kampeerterrein. We richtten onze container in om GSM’s te kunnen opladen. Vanaf dinsdag kwamen de eerste medewerkers toe. Aan de ingangen werden bandjes gecontroleerd, op het terrein werd erop toegezien dat de tenten goed aansloten. Uiteindelijk vond iedereen een plaatsje en bleef het vrij rustig. Onze GSM-tafel lag echter voortdurend vol. Het opkuisen op maandag was ronduit verschrikkelijk. Het immense terrein lag vol. Gelukkig kwamen nog enkele medewerkers van op de parking een handje toesteken zodat we de klus tegen 16u in de brandende zon toch geklaard hadden.
 
HIVE
Een nieuw en eenvoudig taakje (misschien zelfs een beetje saai) op de grootste camping was het aannemen en uitdelen van vuilzakken.  
Tags: