Skip directly to content

Rock Werchter 2013

Tien dagen geleden werden de eerste linten gespannen op de crew camping, werd het gras gemaaid op onze parkings B2 en B3, werden de laatste bestellingen geplaatst voor de tapstand. We waren weer vertrokken voor een Rock Werchter waarbij we op maar liefst 3 plaatsen in de weer waren. Het ene moment al wat actiever dan het andere, zie ook zo op de foto's. Op de camping werd het dinsdagavond al druk met de eerste kampeerders, 4 ingangen om te bewaken en nog vele kleine probleempjes als "geen stroom", verstopte afvoeren, lopende kraantjes ed. Een telefoontje naar de organisatie en alles werd vrij snel in orde gebracht. Toen het donker werd, was de camping er klaar voor. De grote massa kwam op woensdag toe. Streng maar rechtvaardig probeerden wij dit ordentelijk te laten verlopen en elke caravan of mobilhome zijn toegwezen plaats te geven. Intussen de tentjes zo goed mogelijk bij elkaar plaatsen, info verstrekken waar nodig, het rode kruis oproepen voor gewonden, gsm's opladen, het sanitair netjes houden en de rust op de camping bewaren.

Op parking B2 en B3 was alles klaar om de stroom auto's snel en netjes op de weide te plaatsen. Lang voor het openen van de parkings om 7u stond de Provinciebaan al vol met wachtenden. Dankzij de vele medewerkers op donderdagmorgen ging dit bijzonder vlot en om 10u stond B3 al volledig vol. Het ganse team verplaatste zich naar de overzijde waar nog eens evenveel auto's een plaatsje vonden en ook voor enkele moto's rijplaten voorzien waren. Tegen de avond werd het daar rustig. De volgende dagen reden er geregeld wagens weg, lege plaatsen die dan netjes allemaal weer opgevuld werden. 

Ook de tapstand lag er woensdagavond na vele uren opbouw rustig bij om de volgende dag vele pintjes te tappen. De eerste dag was het echter nog erg rustig, op alle standen. Op zaterdag en zondag en vooral 's nachts werd het echter veel drukker en gingen er heel wat liters over de toonbank: bier uiteraard maar ook frisdrank, wijn, koffie en versgeperst fruitsap. Nieuw dit jaar was het ontbijt: toast met een versgebakken spiegeleitje. En ook dat vond goed zijn weg.

Het zit er weer op, we voelen het allemaal in onze spieren en hebben nog wat slaap in te halen, maar het was weer goed jaar. Op naar de volgende.

Tags: