Skip directly to content

Provinciaal orkestentornooi Vlamo 20 oktober 2013

Nog een stuk vroeger dan andere zondagochtenden maakten de muzikanten zich op 20 oktober klaar. Reeds om 9u pakte de ganse groep in piekfijn uniform in Den Amer te Diest de instrumenten uit. Onder begeleiding werden we naar een inspeellokaal gebracht waar we de tijd namen om warm te blazen, uitgebreid te stemmen en enkele overgangen door te nemen. Klokslag 10u zaten we klaar op het podium. Slechts een 20-tal mensen in de zaal, maar daaronder wel 3 juryleden die onze 2 werken zouden beoordelen.
We probeerden te wennen aan de acoustiek met een traag inspeelwerk. Het klonk toch heel anders dan in onze vertrouwde Concordia. Maar dat kon ons niet deren. Met de uiterste concentratie en toch zeer gemoedelijk -de stukken waren helemaal ingebakken- brachten we daarna onze 2 wedstrijdwerken "River of Life" en "The Baron of Dedem" op het beste van ons kunnen. Amper een kwartier later zat het er al op en moesten we nog 8 uren wachten op het resultaat.
 
Description: 

Op zondag 20 oktober behaalde de harmonie een mooie 88% op het provinciaal tornooi.

We behaalden op dit Provinciaal Tornooi Van Vlamo Vlaams-Brabant 88.33%, een zeer mooie score! Hiermee waren we 3de op 9 deelnemers. De jury had lovende woorden over de mooie bezetting en opstelling, klankkleur, balans, degelijke intonatie en muzikale uitvoering met oog voor detail.
 
We hebben dit resultaat volledig met onze eigen groep en met niets meer dan onze gewone repetitiemomenten behaald. Dikke proficiat aan dirigent Peter en de muzikanten. 
Tags: