Skip directly to content

Music@Concordia 15 maart

Wauw, wat een spectaculaire avond kregen we deze keer weer voorgeschoteld bij Music @ Concordia. De verwachtingen waren, na de eerste originele editie, hoog gespannen. Het talrijk opgekomen publiek dacht dat het onmogelijk zou zijn om dit te evenaren. Maar aan het eind van een geslaagde avond moest iedereen volmondig toegeven dat de organisatie er wel in geslaagd was! En na 2 edities is het bovendien duidelijk dat vergelijkingen onderling niet mogelijk zijn. Daar is de grote diversiteit van de verschillende geprogrammeerde groepen duidelijk niet vreemd aan.
 
Op 15 maart stond de mooi aangeklede zaal Concordia tot de nok gevuld met slagwerkmateriaal. Indrukwekkend. Een pluim op de hoed trouwens van de vrijwilligers die woensdag alles opgebouwd hebben. Klokslag 20h, of net iets later, begon het percussie-ensemble van de Hagelandse Academie voor muziek en verbalistiek (sic) met de mooie moderne compositie Centrifugal. Wie overdreven veel decibels verwacht had, kon meteen vaststellen dat dit niet aan de orde was. En in een wervelende show werd voor heel veel afwisseling gezorgd. Van melodische klanken op xylofoon, marimba & vibrafoon over stokslagen op de stoelen werd een ware ode gebracht aan de ritmiek. 
 
Voor we het goed en wel beseften was het eerste deel al achter de rug. En toen kwam de grote onbekende van de avond. Het Belgisch Trombonekoor, net terug van een tournee door België ter voorstelling van hun eerste CD, beklom het podium. Het podium was berekend op 16 trombonisten maar met 18 was het hier en daar drummen. Van bij het begin greep het koor het publiek bij de keel met een spetterend optreden. Dit werd bovendien afgewisseld met mooie harmonische klanken tijdens de koraal passages. Een van de vele hoogtepunten van de avond was zeker de jazz-improvisatie van Scott Rumery die daarbij door de zaal liep op zoek naar een drankje...
 
Veel te vroeg kondigde de presentator van dienst het laatste werk aan. Gelukkig was er naar goede gewoonte (het wordt bijna een traditie) bij M@C ook nog een gezamelijk optreden. 17 slagwerkers en 18 trombonisten. Dat kan enkel maar vuurwerk opleveren. En dat was ook zo. Na een streepje muziek voor mensen met een hoor-apparaat kwam het absolute hoogtepunt. Een compilatie van de films van Corleone met de magische melodieën van Ennio Morricone. In deze originele bezetting klonk deze klassieker frisser als ooit te voren. Circus Renz was de obligate afsluiter van een leuk feestje!
 
Deze avond stonden niet minder dan 5 muzikanten van Sint-Cecilia Rotselaar op het podium. Proficiat aan Ernest, Yannick, Arne, Dirk en Nick. Bovendien bedankt het bestuur ook nog alle muzikanten die meehielpen achteraf met de afbraak van het podium. Vele handen maken licht werk. 
 
Een schitterende avond! We kijken al uit naar de volgende editie op 11 oktober. Het thema volgende keer is "muziek van eigen Kweek". Met hulp van de concertband Antwerpen. Bij de organisatie wil men momenteel nog niet meteen meer details vrijgeven. Maar wel laten ze nu al aantekenen dat het opnieuw een onvergetelijke avond zal worden en dat de sfeer van de avond volledig anders zal zijn! Noteer die datum alvast in je agenda! Zoals op de zondagrepetitie gezegd werd: de afwezigen hebben ongelijk!
Tags: