Skip directly to content

Music @ Concordia

Meteen vanaf de eerste editie van Music @ Concordia (M@C) wordt de standaard hoog gezet en blijkt ook het originele karakter van dit nieuwe intitiatief. Op zaterdag 5 oktober bijt het vrouwenkoor Donne Domenica uit Geel de spits af. Met een klassiek repertorium, bestaand uit zowel geestelijke als profane muziek weten ze het publiek telkens opnieuw te boeien. Het koor is in volle voorbereiding naar een belangrijke wedstrijd, dus kwaliteit troef.
M@C is er voor (en door) de muzikanten van harmonie Sint-Cecila Rotselaar en dit werd voor de eerste avond wel heel letterlijk genomen. De coverband Xposure treedt namelijk exclusief op voor de harmonie en de muzikanten konden in een online poll de beste muziek van deze band kiezen. Op die manier ontstond een “SCR-top20”. Music à la carte...
Bovendien daagt M@C de 2 deelnemende bands graag uit om hun comfort-zone te verlaten en samen een optreden uit te voeren. Classic meets pop. Het resultaat is verrassend interessant. Niet alleen bij deze eerste uitvoering, maar zeker ook iets om naar uit te kijken bij volgende edities van M@C.
Tags: