Skip directly to content

M@C eerste uitgave: een voltreffer !

Op 5 oktober laatstleden stond de eerste Music @ Concordia op het programma. Voor de organisatoren een spannend moment. Zal het concept aanslaan? Komt er überhaupt iemand af op deze “gekke” programmatie waarbij 2 uitersten aan bod komen? Bovendien was er in het dorp redelijk wat concurrentie met andere evenementen.
Maar om 20h was het duidelijk dat het doelpubliek op post was. Onder een beter gesternte kon Music at concordia niet starten.
 
Het vrouwenkoor Donne Domenica beet de spits af. De zondagsvrouwen met onze Mien gaven een verzorgd concert. Het publiek luisterde geconcentreerd. Compositorisch gezien was L’Escault zeker de grootste uitdaging voor het koor. Maar dat brachten ze met veel bravoure en het applaus was navenant. “Ho” riepen de vuurvliegjes. Een leuk Japans ritmisch lied.
 
Na een korte pauze was het dan de beurt aan onze Stijn met zijn coverband Xposure. Op voorhand hadden de muzikanten hun top 6 mogen indienen voor de playlist van Xposure. De top 15 werd (in omgekeerde volgorde) gebracht. Eerst nog wat schoorvoetend, maar stilletjes aan begon hier en daar al iemand mee te zingen.
 
De spanning steeg naarmate de top 3 naderde. Maar eerst was er nog het moment waarbij beide groepen samen op het podium kwamen. Heel wat stress- & paniek-emails tussen onze Mien en onze Stijn leverden uiteindelijk 2 mooie composities op. El condor Pasa (Simon & Garfunkel) en Let it Be (The Beatles) werden speciaal bewerkt voor deze avond. Choir meets Coverband. 2 uitersten zoeken toenadering. En wat blijkt : Het werkt!!! 2 innige versie van deze klassiekers uit de popmuziek kregen een verrassend nieuw kleedje.
 
Nadien kwam de apotheose met de top 3: Les Lacs des Connémara, Music van J. Miles en Summer of '69. Een geslaagde avond met een tevreden organisatie-comité kon nog nagenieten van Delilah.
Op naar de 2de editie midden maart. Meer details zijn terug te vinden op de website: www.musicatconcordia.drupalgardens.com
Tags: