Skip directly to content

M@C 7 februari 2015

Dienstmededeling: Na de vorige edities van M@C waren we al redelijk sceptisch over de uiterst positieve berichtgeving waarop het evenement keer voor keer kon rekenen.Een onderzoek drong zich op en dankzij een uiterst grondige aanpak kon de waarheid achterhaald worden: de organisator zelf leverde deze vooringenomen teksten!? Aangezien wij objectieve verslaggeving hoog in ons vaandel dragen, wordt vanaf nu de teksten geschreven door een onafhankelijke journalist.
 
De opkomst voor deze editie was ongezien. Extra tafels en stoelen werden gezocht om iedereen een plaatsje te bieden. Door de talrijke opkomst, waanden wij ons in een stijlvolle Amerikaanse jazzclub uit de jaren 30.
De avond ging van start met Tensemble. Een niet alledaagse mix van muzikanten kwam het podium op. En net daardoor slaagt dit collectief erin om het publiek te entertainen en te verrassen. Gekende nummers worden in een nieuw jasje gestoken en komen daardoor heel verfrissend over. Een dreigende Pirates of the Carribean, een beklijvende Schindler’s list, een originele mooie Klezmer, een werkelijk sublieme Chicago! Ik ben fan. Dance me till the end of love!
Na de pauze een volledig andere opstelling. Het is de beurt aan RVW Bigband om het publiek mee te nemen met swingende jazz, funky blues, opwindende Latin en veel mambo-jambo. Bigbands hebben een rijke traditie waardoor het mogelijk wordt om van begin tot einde, de ene klassieker na de andere uit de mouw te schudden. Wie kent er immers Tequila, Pink Panther, Blue Skies, Sir Duke niet? Om maar te zwijgen van het kleine bruine melkkannetje;). Het was duidelijk dat het publiek genoot met volle teugen van dit wervelende spektakel.
Naar goede gewoonte eindigt het concert met een gezamenlijk optreden. De avond was al goed maar wordt nu alleen maar beter! STRAIGHT meets SWING en ze beslissen om samen verder door het leven te gaan. Een gewaagde, maar geslaagde(!) combinatie. Autumn leaves, Fly me to the moon en een adembenemende Summertime (inclusief jam-sessie). Veel te snel was de avond voorbij.
Het doel van de 4de editie is weerom bereikt. Samen de vreugde voor muziek delen met collega muzikanten. Met dank aan Luc, Reinhilde, Bart & Jan! Op naar de lustrum-viering.
Tags: