Skip directly to content

Herdenkingsconcert groote oorlog

Dankzij het vele werk van bestuur en verschillende helpers stonden schoolrefter, parochiezaal en kerk er tiptop bij om iedereen te ontvangen. Terwijl de muzikanten de laatste hand legden aan uniform en instrument had ook het publiek de weg naar de kerk van Rotselaar Heikant gevonden.
Met La Brabançonne, Joyeux Refrains en het mooie programmafoldertje werd het publiek nadien door Annelien uitgenodigd om van dit herdenkingsconcert te genieten. De doorleefde verhalen van mensen van toen, op een schitterende en boeiende  manier vertolkt door Edelhard Moens, de contextuele muziek, dan eens dreigend, dan eens luchtig, en de toepasselijke beelden die werden geprojecteerd raakten de toeschouwers en brachten stiltes met zich mee die vaak meer zeggen dan woorden. De staande ovatie van het publiek was hartverwarmend voor dirigent en muzikanten. Zelfs de “ gemiste afslag" werd door een aantal toeschouwers als “originele act” ervaren!
In de parochiezaal moest er zowel tijdens de pauze als nadien niet lang gewacht worden op een drankje hetgeen de gezelligheid en het enthousiasme alleen maar verhoogde. Dankzij de trouwe helpers "van na het concert" waren kerk en schoolrefter op een minimum van tijd opnieuw in hun originele toestand. Bedankt aan iedereen!

Tags: