Skip directly to content

Er was eens ... een ervaring om nooit meer te vergeten

Na een toch wel intensieve voorbereiding van massa-repetities, het verdelen van meer dan 100 muzikanten over 7 voorstellingen tot podiumopbouw en belichting was het dan op zaterdag 7 maart eindelijk zo ver, ons eerste “Er was eens” weekend.
Rond 11u dimden de lichten en was iedereen, behalve onze dirigent blijkbaar, klaar voor de eerste voorstelling. We deden het die dag nog 2 keer over. Om 15u en om 19u. Tijdens de avondvoorstelling liet een bomvolle zaal zich meeslepen met de verhalen van Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje. Naast het orkest, koor en acteurs gaven die avond ook de doventolken het beste van zichzelf. De teksten van de acteurs en liedjes werden synchroon door hen vertaald, zodat ook de doven en slechthorende toeschouwers met volle teugen konden genieten van onze voorstelling. En dat ze genoten hadden, dat werd wel heel duidelijk na afloop van de show.
Op zondag stonden er nog 2 voorstellingen gepland en ook nu weer zakte het publiek massaal af richting Rotselaar. Het publiek (en af en toe ook het orkest), werd door acteurs Maarten en Tine actief betrokken in de voorstelling. De jager koos een stoere, jonge helper uit, een aantal kindjes mochten babysitten op de baby van de molenaarsdochter en samen zochten ze naar de naam van Repelsteeltje. Het grote aantal kinderen in de zaal zorgde voor heel spontane en soms hilarische reacties.
Tine en Maarten hielden duidelijk van improviseren, waardoor elke voorstelling een uniek jasje kreeg. 
De reacties na elke voorstelling waren ronduit positief. Jong en oud had er duidelijk van genoten. Moe, maar zeer tevreden sloten we dit eerst weekend af
Een weekje later stonden er nog 2 voorstelling in Bierbeek op het programma. Ook hier was de opkomst weer zeer talrijk met toch wel 1 heel speciale gast. Niemand minder dan componist Jan van der Roost kwam en zag dat het goed was.
7 voorstellingen, ongeveer 1500 toeschouwers, 2 acteurs, meer 100 muzikanten uit 2 orkesten, een 100 tal kinderen, 7 doventolken, een massa helpende handen achter de schermen en last but not least 1 dirigent. Hiermee kunnen we ons toch wel unieke project samenvatten.
Er was eens … een ervaring om nooit meer te vergeten.