Skip directly to content

Een super repetitieweekend

We sloten de zomervakantie af met een meer dan geslaagd repetitieweekend. Vrijdagavond rond 19u arriveerden 56 enthousiaste muzikanten, partners en kinderen aan Domein Pietersheim in Lanaken. De meesten kwamen met de bus, sommige met eigen vervoer en een 6-tal sportievelingen haalden zelfs hun stalen ros van stal en fietsten tot in Lanaken. Met verenigde krachten werd de bagage, instrumenten en slagwerk uitgeladen. De polyvalente zaal werd in een mum van tijd omgetoverd tot een echte repetitiezaal.

Na de kamerverdeling was het tijd voor een eerste partiële repetitie. De weergoden waren ons zeer goed gezind, dus besloten we om buiten te repeteren. Gewapend met muggenspray begonnen we er aan. De kopers onder leiding van Dieter, de houten onder leiding van Peter.  De slagwerkers hadden pech, zij moesten binnen repeteren. Na de repetitie trakteerde Dieter nog op lekkere cake voor zijn verjaardag. De rest van de avond werd ingevuld met een spelletje kaart en een gezellige babbel.

Zaterdagochtend, 8u ontbijt, althans dat was de bedoeling. Door een klein inschattingsfoutje van de traiteur was het ontbijt ietsje later, maar geen nood, een aperitiefje met Actimel heeft ook zo zijn charme. Na het ontbijt trokken de muzikanten terug naar hun repetitiezaal voor een hele voormiddag vol muziek, mits een kleine gezonde pauze natuurlijk. De niet muzikanten verkenden het domein. Kinderboerderij, speeltuin, kabouterwandeling… de kleinsten onder ons konden hun hartje alvast ophalen.  Zowel van muziek spelen als van buiten ravotten krijg je honger dus ’s middag stond een lekker bord spaghetti op ons te wachten. Onder een stralende (soms iets te) warme zon trok ons gezelschap na de middag richting  “blotevoetenpad”. Onze schoenen deponeerden we in een kluisje en vanaf toen was alles op blote voeten te doen. Steentjes, water, modder, een hangbrug, uitkijktoren, nog meer modder, een watervalletje,  water en dieper water, … dolle pret voor groot en klein. Na een grondige voetenwasbeurt, een verfrissende douche en een lekker avondmaal stond er nog een repetitie op de planning. ’s Avonds werden de gezelschapsspelletjes bovengehaald, Bart trakteerde op lekkere bubbels voor zijn verjaardag en er werd gezellig gekeuveld. De natuur trakteerde ons ook nog op een klank en lichtspel, een klein onweer zorgde voor een beetje verkoeling na een warme zomerse dag.

Zondagochtend, 8u ontbijt, stipt op tijd deze keer. En wat deden we na het ontbijt en na het middagmaal? Juist ja, repeteren. Vandaar ook de titel “Repetitie-weekend” natuurlijk. De niet muzikanten maakten een uitstapje naar Maastricht.  Ondertussen werd ook de bagage weer ingepakt. Om 15u sloeg Peter de repetitie af. Pupiters werden opgeplooid, slagwerk en instrumenten werden veilig opgeborgen, stoelen werden aan de kant gezet. Tegen iets voor 16u was alles weer ingeladen voor de terugreis.

We kunnen terugblikken op een muzikaal zeer productief weekend ter voorbereiding van onze cd opname en ook sfeer binnen onze groep is weer wat hechter geworden.

 

Tags: