Skip directly to content

Een geslaagd degustatieconcert !

Op minder dan een week tijd werd onze harmoniezaal omgetoverd van een heuse dierentuin tot een gezellig zuiders terras. Geen gebruikelijke tribune voor de toeschouwers, maar tafels met een fleurig rood-wit tafelkleed en blinkende wijnglazen. 
Terwijl de wijn "chambreerde", werden de instrumenten gestemd en de moeilijkste passages nog eens doorlopen door de muzikanten. Wineshare en onze harmonie zorgden samen voor een sprankelend begin van het concert. Nippend van een glaasje prosecco kon het publiek genieten van "Humanos". Tijdens het eerste deel van het concert kon het publiek nog enkele witte wijnen proeven. De harmonie zorgde met Doyen en Crossroads voor de gepaste muziek, Annelien praatte het muzikale gedeelte vlot aan elkaar en Johan zorgde voor de nodige achtergrond bij de geproefde wijnen. Net voor de pauze toverden de muzikanten "Saga Candida" uit hun muzikale hoeden, tussenin nam Annelien ons mee naar de wereld van heks Elizabeth.
 
Het publiek had er misschien iets minder behoefte aan, maar de muzikanten hadden ondertussen toch wel een klein dorstje gekregen. Nee, geen flessen wijn in de foyer, maar water of frisdrank. Na de pauze was de rode wijn aan de beurt. Na het toch wat zwaardere Sage Candida, was het nu tijd voor wat lichtere, herkenbare muziek : Gladiator, A tribute to Amy Winehouse. De klarinetten gaven het beste van zichzelf tijdens "Clarinet Candy" en mochten een zeer enthousiast applaus ontvangen. Afsluiten deden we met "Star Wars Disco March". Het publiek kon er niet genoeg van krijgen, dus zorgde de harmonie voor 2 bisnummers. Zowel de wijn als de muziek werd duidelijk gesmaakt door het publiek, een concept dat zeker voor herhaling vatbaar is.
Tags: