Skip directly to content

Dubbelconcert

Tijdens de zomermaanden repeteert de jeugd mee met de "grote" harmonie, maar dit jaar verwelkomden we hen heel wat eerder op onze repetities. Reden hiervoor, ons dubbelconcert. Wie samen een concert tot een goed einde wil brengen, moet ook samen repeteren natuurlijk.
Op zaterdag 23 mei was het dan ook een gezellige drukte backstage of beter gezegd "upstage". Na het doornemen van nog enkele passages tijdens de "raccord", zette de harmonie het dubbelconcert feestelijk in met Ouverture Jubiloso. Terwijl de harmonie, onder leiding van Peter het eerste deel voor haar rekening nam, zat de jeugd ongeduldig te wachten in het publiek. Na de pauze draaiden we de rollen om. Het zwart (met petroleum accent), maakte plaats voor de blauwe jeugd t-shirts en sweaters. Onder leiding van Kevin nam het jeugdorkest ons mee naar de Far West en trokken we ten strijde met de Rainbow Warrior.
Het jeugdorkest verliet het podium en een wel heel klein groepje muzikanten nam plaats op het podium. Meteen een perfecte visuele voorstelling van de invloed van het jeugdorkest op onze harmonie. Met dit kleine groepje muzikanten konden we natuurlijk ons concert niet afwerken en alle muzikanten die ooit in het jeugdorkest speelden of er nu nog spelen, kwamen de rangen weer vervoegen. Met jong en iets minder jong harmonieus naast elkaar, waren we klaar voor de laatste eindsprint van ons concert. Kevin nam het dirigeerstokje ter hand en liet de toeschouwers genieten van zijn eigenhandig gecomponeerde werk "The Dark Ages". Proficiat Kevin, het publiek heeft er duidelijk van genoten.
Samen met Peter brachten we nog een bezoekje aan Tarzan in de jungle en we sloten ons concert af in een Ierse pub. Daar krijgt iedereen wel dorst van natuurlijk. Tijd dus om met familie, vrienden en kennissen na te praten bij een verfrissend drankje. Heb je trouwens onze nieuwe, zelfgemaakte toog in de Foyer gezien?? Neen?? Volgende keer zeker eens op letten!
Bedankt Annelien voor de presentatie en bedankt aan alle helpende handen voor, tijdens en na het concert.
Tags: