Skip directly to content

Dirigent

Thomas Mellaerts werd geboren in 1990 te Leuven. Hij volgde notenleer en trompet aan de muziekacademie van Tienen. Door de jaren heen won hij verschillende wedstrijden en een plaats in het NJO (Nederlands Jeugdorkest). Hij was op Klara te horen in de finale van de Jong Tenuto-wedstrijd en in het programma “Klara for Kids”. 
 
Hij koos voor een professionele masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, KCB, waar hij in 2014 het masterdiploma trompet behaalde bij docent Manu Mellaerts, alsook het lerarendiploma. Hij trad meermaals op als solist met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en genoot verschillende masterclasses. Hij is leraar koper in het Stedelijk Conservatorium te Leuven, SLAC en de Jetse Academie.
Zowel op barok- als op moderne trompet freelancet hij bij verschillende professionele orkesten: de Muntschouwburg, Brussels Philharmonic, de Filharmonie en Orchestre Philharmonique de Liège.
 
Hij is eveneens dirigent van de harmonie “De Verbroedering” uit Erps-Kwerps en de Kon. Harmonie Sint-Jozef, Tielt-Winge.