Skip directly to content

Dirigent

Tot eind juni is Stephan Jacobs onze interim-dirigent. Hij zal onze harmonie op zeer korte tijd voorbereiden op ons dubbelconcert van 30 maart, daarna op het muziektheater Oz en ons de vakantiestop inleiden.
 
Stephan woont in Wezemaal en heeft een rijkgevulde carrière in de wereld van harmonies en fanfares. Hij leerde in zijn jeugd trompet spelen bij Walter Vanhoof en Pierre Schrijvers. Hij schakelt over op de tuba en vanaf heel jong, in de schoot van Demer en Laak in Lummen, ontpopt hij zich tot een degelijke tubaspeler. Later studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en haalde er zijn licentiaatsdiploma Bastuba en Kamermuziek. Nadien behaalde hij ook nog het diploma HAFABRA-directie en vervolmaakte hij zich aan de Hochshule für Musik in Essen (Duitsland) bij Professor Hans Nickel.
Hij deed ervaring op in het dirigeren gedurende bijna 30 jaar bij verschillende korpsen. Momenteel is hij vaste dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint Genoveva Oplinter.
Beroepsmatig is hij verbonden aan de Academie Regio Tienen, waar hij docent koperblazers combineert met een functie als beleidsondersteuner.