Skip directly to content

Daguitstap Westhoek 23 augustus 2014

Na een zomer lang repeteren met de jeugd en de grote harmonie samen, volgde op zaterdag 23 augustus dan de daguit-stap met z'n allen naar de Westhoek. De bus vertrok vroeg die ochtend en er werd dan ook vooral geslapen toen we richting onze eerste halte reden. Net over de grens in Frankrijk ligt La Coupole. Dit imposant Duits bouwwerk uit de Tweede Wereldoorlog zou gebruikt worden om V2-bommen te lanceren richting Groot-Brittannië. Binnen kwamen we te weten dat dit echter nooit gelukt is, omdat de Duitsers hun project daar nooit hebben afgewerkt.
Na het middageten staken we terug de grens over naar België en na een korte stop bij het Iers Vredesmonument kwamen we aan in Ieper. De bus werd uitgeladen en dan was het alweer tijd om te eten. De broodmaaltijd was verorberd en iedereen begon zich om te kleden om er piekfijn uit te zien voor de plechtigheid aan de Menenpoort. Om 20u was het dan zover. De voltallige harmonie stond onder de Menenpoort terwijl meer dan 2000 (!!!) toeschouwers met ingehouden adem en in absolute stilte de ceremonie bijwoonden. Een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de Groote Oorlog. Vier muzikale intermezzo's van ons en het was afgelopen. Veel lofbetuigingen volgden, zowel van de organisatie als van de om-standers. Iedereen - harmonie en Jeugd - dus een dikke proficiat!
Daarna vertrokken we dan terug naar huis en gelukkig hadden we nog wat file onderweg of we hadden de film 'War Horse' niet kunnen uitkijken. Van die film speelt de grote harmonie trouwens de soundtrack tijdens hun concert Groote Oorlog op 12 september. Allen daarheen!
 
Bekijk de filmpjes
 
Tags: